AFT Erőtér - terápia

Mi az Attractor Field Technique /AFT/ ?

Az Attractor Field Techniques (magyarul: Erőtér technika) egy nemrégiben kifejlesztett módszer, amely fizikai és lelki betegségeket kezel a hagyományos kínai orvoslásból ismert meridián akupunktúra rendszer felhasználásával. Az Erőtér terápia David R. Hawkins (orvos és a természettudományok doktora) kiemelkedő fontosságú munkája, valamint „A belső erő kontra fizikai erő: Az emberi viselkedés rejtett meghatározói” című könyve alapján jött létre.

Az AFT kihasználja az akupunktúrás pontok aktiválásának az agyra kifejtett hatását a gyógyító hatás elérése érdekében. A kezelések során meghatározott sorrendben, manuálisan stimulálunk akupunktúrás pontokat. Az AFT különbözik az akupunktúrától a betegségek kialakulásáról és a gyógyító módszerekről vallott nézetek szempontjából.

Az AFT szerint a betegségek gondolataink megnyilvánulásai, a test és az elme ugyanannak a dolognak egy másféle módon megnyilvánult formája. A test csak tükröződése gondolataink energiájának. Tapasztalatok szerint, amikor lényünk energiájában változás következik be, a fizikai anyag, azaz fizikai testünk követi ezt a változást.

A módszer szerint a kiváltó ok a nem materiális világban van. Amit megtapasztalunk, az az okozat, nem pedig az ok. Az okok az energetikai mezőkben keresendőek, amiket szándékunktól függetlenül akkor hozunk létre, amikor gondolkodunk. Agyunk láthatatlan és észrevétlen energiáját a szokásszerű gondolatok, emlékek irányítják, és ez a forrása annak az energiának, ami meggyógyít vagy beteggé tesz minket. Gondolataink energiája jelenti a kapcsolatot az agy és a test között. Ez megmutatkozik abban, hogy képes géneket ki és bekapcsolni, vagy befolyásolni a szöveteket. Az AFT azt használja ki, hogy ez a test és agy közötti kapcsolat kétirányú. Az AFT a technológia és a spiritualitás ötvözete. Életünk minősége változtatható, a betegségek tünetei enyhíthetők, vagy megszüntethetők, egy korábban ismeretlen módon. Figyelmünk központjában az energiaminták állnak, amik a fizikai tünetek okai. A módszer a nemkívánatos energiák megváltoztatását célozza. Ha az energia jellemzőit megváltoztatjuk, ez a tünetek csökkenésében, illetve megszűnésében mutatkozik meg.

Ez a gyógyító módszer magába foglalja a szokásos gondolatminták által generált energia megváltoztatását, ily módon lehetővé teszi, hogy gondolataink (negatív hitrendszereink) szervezetünkre gyakorolt nem szándékos hatásait megváltoztassuk.

FONTOS! Amennyiben olyan fizikai problémával dolgozunk, ami nem fájdalomhoz kapcsolódó betegség (vagy egy hosszú ideje fennálló lelki problémával van dolgunk), akkor ne feledjük, hogy a testnek időre van szüksége a változáshoz, pl. a gombával fertőzött körmöknek le kell nőniük, nem történik csoda a formulák hatására; a biokémiai változásoknak is hónapok kellenek, amíg állandósulnak a kezelés után, stb. Bár a betegség oka NEM a fizikai világban van, a betegség maga viszont IGEN. Ugyanúgy, ahogy az is időt vesz igénybe, amikor egy betegség átalakítja a testet, úgy az is időbe telik, amíg a szervezet visszaalakul, amikor már elmúlt a betegség. A gyógyszerek szedését nem szabad abbahagyni a kezelő orvos jóváhagyása nélkül!

 

A kezelés

Az AFT kezelések során nem használunk tűket. Az akupunktúrás pontok aktiválása kézzel történik.Első lépésként meghatározzuk a problémát, majd (kineziológiai) izomteszteléssel megállapítjuk a tünetek kezeléséhez szükséges formulákat (meridiánpontok kézzel történő stimulálása, megbocsátós formulák), majd azok elvégzése után szintén izomteszttel megállapítjuk a tünetek hátterében álló hitrendszert. Korregressziót (korhátrálást) végzünk – hipnózis vagy relaxáció nélkül –, majd ellenőrizzük a blokkokat és amennyiben szükséges, alkalmazzuk a kitesztelt formulákat. Az otthon végzendő gyakorlatok szükségességét szintén kineziológiai izomteszttel határozzuk meg. Hangsúlyozom, hogy az otthon végzendő gyakorlatok legalább olyan fontossággal bírnak, mint a kezelések. A módszer kizárólag a kitesztelt „házi feladat” elvégzésével működhet.

Milyen jellegű problémáknál használható az AFT?

Fizikai problémák a teljesség igénye nélkül:

Allergia (bőr-, szem-, orr-, ételallergia)

Alvászavarok (horkolás, túl sok/kevés alvás)

Bőrproblémák (pattanások, ekcéma, száraz/zsíros bőr, szemölcs, kiütés, viszketés, ránc)

Cukorbetegség (I. és II. típus)

Emésztőrendszeri problémák (görcsök, felfúvódás, gyomor - bél irritációk, székrekedés, máj - epe panaszok)

Fájdalmak (fejfájás, hátfájás, ízületi fájdalom, végtagfájdalmak)

Fertőzések (bakteriális/vírusos-, gombás-, herpesz-, parazita fertőzések)

Fog- és ínyproblémák

Fül - gégeproblémák (fülfájdalom, gége -, mandulagyulladás, hangvesztés, torokfájás, influenza)

Izomproblémák és fájdalmak

Légzőrendszeri panaszok (asztma, tüdőgyulladás, tuberkulózis)

Nőgyógyászati - terhességi problémák (görcsök, ciszták, menstruációs gondok)

Szív - és érrendszeri betegségek (érgyulladás, vérnyomás problémák, trombózis, szívritmus zavar, infarktus)

Vizeletkiválasztó rendszer (húgyhólyaggyulladás, húgyúti kövek, vesegyulladás, vizelet inkontinencia)

Pszichés és Pszichológiai rendellenességek a teljesség igénye nélkül:

Traumák

Viselkedési rendellenességek

Nemiséggel, szexualitással kapcsolatos zavarok

Személyiségzavarok

Elfojtás

Elidegenedés

Függőség

Mánia

Pszichotikus alvászavar