Hogy néz ki egy kineziológiai kezelés?

Az első találkozó kicsit hosszabb, hiszen először ismerkedő beszélgetésre kerül sor:  kineziológusként feltérképezem melyek a problémák, mivel fogunk dolgozni. Beszélek arról, hogy fognak kinézni a találkozásaink, megmutatom milyen az izomtesztelés és hogyan működik, hogyan zajlik maga az oldás.

Ezután tiszta izomáramkör létesítésével ráhangolódunk a közös munkára, az energetikára, majd kérem az engedélyt az oldáshoz. Kiválasztjuk az éppen aktuális ügyet, majd izomteszteléssel megkeresem a probléma forrását, ebben a viselkedési barométert hívom segítségül. E táblázat megmutatja, mi az a negatív érzés, ami egy bizonyos témához a lelkedben szorosan hozzátapadt. Ekkor következik az oldás legfontosabb része a probléma tulajdonképpeni átírása, majd egy csodakép megalkotása, mely jelenben és az oldáshoz legmegfelelőbb életkorban egyaránt megtörténik. Úgy képzeld el, mint egy beszélgetést, miközben elöl és hátul fogom a fejed, a homlokodon és a tarkódon. Ez egyrészt erős biztonságérzetet nyújt, másrészt összekapcsolja a tudatos és tudattalan területeket az agyban, könnyebben hozzáférünk az emlékekhez.

 Különböző érzelmi ill. kreatív stresszoldó technikákkal átírjuk a rögzült kódot (negatív tapasztalatot), ezáltal a következő hasonló szituációban már egészen más döntések meghozatalára is képes leszel, nem csak az ismert minta használatára, mert nem befolyásol a régi fájdalmas emlék.

Éles helyzetbe kerülve ugyanis mindig sokkal egyszerűbb, és ami még fontosabb, sokkal gyorsabb az agynak egy bevált minta után nyúlni, mint új megoldási lehetőség után kutatni. Így fordulhat elő, hogy az életünkben már átélt élmények sokszor egymásra épülve tudattalanul is kihatással vannak a jelenünkre.

A kineziológus több száz korrekciós technika közül választhat, virágesszenciákat ( Bach-virágterápia ) és drágaköveket, fényhatásokat használhat, és segítségül hívhatja a képzeletedet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legújabb kutatási eredmények igazolják, hogy agyunk nem tud különbséget tenni megtörtént és elképzelt dolgok között, azonos impulzus esetén mindkét esetben ugyanazok az agyi területek aktiválódnak. Ezt felhasználva vizualizációs és imaginációs feladatokat építenek az oldás folyamatába, hogy a fájó emlékeket megfakult képekké válva betehessük a megfelelő polcra, így többé ne lehessen aktív ráhatásuk az életünkre.

„Igaz, hogy a félelem csak egy érzés, de gyökerei mélyen a tudat által kontrollált réteg alá nyúlhatnak. Testünk energetikai rendszerében keringenek, emlékek és tapasztalatok, érzések és gondolatok egymásra vetülő hologramjában. E gyökerek gyengéd kiszabadítása csak a szeretetteli figyelem eszközeivel valósulhat meg, erőltetni, rángatni nem érdemes. A félelem mögött húzódó fájdalom átölelése felszabadít, energiával tölt fel, világosságot teremt, kinyitja a lehetőségek kapuit. Ráadásul sokszor kiderül: az a fájdalom nem is olyan félelmetes, tán nem is fájdalom már, inkább csak emlék, történelem, naplójegyzet, értékes régi csecsebecse. A jelen tudatossága, a szeretetteli figyelem és átölelés úgy oldja fel, ahogy a felhők oszlanak szét a napfényben.” (Dr. Buda László)

 

Hány kezelés szükséges?

Az, hogy hány kezelés szükséges nagyon változó. Függ a problémától, attól, hogy milyen régóta áll fenn, és elsősorban magától az egyéntől, hogy mennyire érett már meg a változásra. Már az első találkozáskor elmondom, hogy a tapasztalatok szerint egy probléma esetében minimum 3 oldás javasolt a teljes siker érdekében, tehát min. háromszori találkozás és együtt dolgozás. A kezelések eredményessége -mivel segítő beavatkozásról és öngyógyító mechanizmusról van szó - függ az oldások számától, a kezelések időpontjaitól és a megerősítő otthoni gyakorlatok végzésétől, a kliens elhatározásától, új választásától.

Ne kételkedj! Ha rávetted magad, hogy segítséget kérj, már biztos lehetsz benne, hogy jó úton jársz.

 

Milyen gyakran érdemes találkozni a kineziológussal?

Gyakran, egy kisebb problémánál elegendő lehet akár néhány (min három) alkalom is, egy nagyobb, régóta fennálló ügynél azonban nem ritka, hogy hónapokig tartó közös munka szükséges. Találkozni általában 2-3 hetente szokás, ez is a probléma jellegétől függ. Mottó: "Míg együtt megyünk az úton én mankóként állok melletted, s ha már egyedül tudsz majd járni, büszke leszek, hogy melletted lehettem, míg szükséged volt rám."