Szeretetmasszázs

A bioenergetikai technikák között a természetgyógyász kezelések egyik leghatékonyabbja a biomasszázs vagy szeretetmasszázs. Különbözik az általánosan ismert, általában erőkifejtéssel, eszközök, krémek, olajok stb. igénybevételével végzett masszázstechnikáktól. Feszültségoldó, relaxációs, energetikai masszázs, ami fiom érintésekkel, megadott sorrendben történik. Testi, szellemi, lelki energiáinkat harmonizálja, egyensúlyát helyreállítja.

A szeretetmasszázs feloldja a feszültségeket, a blokádokat, serkenti a vér- és nyirokkeringést. Hatására fizikai síkról más rezgéstartományba kerülnek az információk, így lelki és szellemi síkon is áthangolják a testet.

Egy kellemes, finom érintéssel történő stresszoldó módszerről van szó, mely nagyon hatékony. A megteremtett külső és belső egyensúly hatására újra zavartalanul kezd áramlani a testben az életenergia.

Legnagyobb érzékszervünk a bőrünk, amely nemcsak a test védelmében, hőszabályozásában, immuntevékenységében játszik szerepet, hanem az érzősejtek révén az ingerekre is reagál és ezt az idegpályákon keresztül az agy felé továbbítja.

A biomasszázs hatásai:

  • nyugtató-lazító hatás
  • a test átmelegszik, könnyeddé válik
  • az idegek kisimulnak
  • az izmok ellazulnak
  • az idegrendszer megnyugszik
  • a vér- és nyirokkeringés megélénkül
  • javul a sejtek oxigén- és tápanyagellátása
  • salak- és méreganyagok kiválasztása
  • hormonális hatás (érintésre a szervezet endorfin és oxitocin hormont állít elő, amelyek a test saját stressz- és fájdalomcsillapító szerei).

A szeretetmasszázst végző célja, hogy pozitív érzelmekkel és gondolatokkal megerősödve a kedvesség, vidámság, kiegyensúlyozottság, öröm, türelem, optimizmus és szeretet érzésével gazdagodjunk.

A szeretetmasszázs lényege, hogy lelkünket olyan pozitív, szeretet alapú érzelmekkel és gondolatokkal erősítsük meg, mint a kedvesség, az öröm, az elégedettség, a hit, a barátság, az egészség, a harmónia az optimizmus, az önbizalom.

A világon évezredek óta gyógyítják az embereket, a gyerekeket, vigasztalják az elesetteket kedvességgel és finom, gyengéd érintéssel. Mai rohanó világunkban a testünk folyamatos stresszhatások miatt, állandó feszült állapotban van. Ez a fizikai és lelki hatás egyre több betegséget okoz.

Negatív gondolataink, mint a félelem, a bűntudat, az irigység, az aggodalom és a bánat rezgései méreganyagokat termelnek lelkünkben. Ezáltal csökken a terhelhetőségünk és teljesítményünk, életkedvünk romlik.

A szeretetmasszázs célja a lelki és szellemi energiák harmonizálása, ezek egyensúlyának megteremtése és megőrzése.

A masszázs az Univerzumból vagy úgy is mondhatjuk az Isteni Szeretet meghívásával és átadásával, segíti az ellazulást, a testben áramló energiák blokádjainak feloldását, a szervezet öngyógyító erejének beindítását.  Fizikai testünket hét egymásra épülő finom energia test veszi körbe. Ez közismert nevén az aura. Ezek az energia testek folyamatos összeköttetésben állnak szervezetünk fő energia központjaival a csakrákkal.

Ebből adódóan egy-egy csakra, egy-egy aura réteggel van kapcsolatban és kölcsönösen befolyásolják egymást.

Ennél a gyógymódnál is fontos, hogy a masszőr és kliense között egyfajta harmónia kialakuljon. Az egész kezelés az érzelmi testen történik. Ez az intuitív energiamunka elérheti a tudatalatti rendezését, a test-lélek-szellem összhangjának, egyensúlyának megteremtését és a gondolatok érzésekhez vezetését.  A vendég először egy auratisztításban részesül, ami minden probléma kezelésénél az első lépés. A masszázs során az egész testben, a finom és gyengéd ujjbegyekkel történő érintések által, különleges rezgést váltunk ki, ami a fejtetőtől a lábujjakig hat.

Néhány pillanat múlva a kezelt személy mély ellazulást él át, ezzel fokozva a felfrissülés és a relaxált állapot megtalálását. Ebből adódóan minden kezelés alkalmával kisebb csodák is történnek.  Az elfojtott lelki problémák, a stressz és a félelmek okozta, energia blokkok, már pár kezeléssel elháríthatók. Lelki bajok, testi fájdalmak egyaránt kezelhetők lesznek. Nyugtalan, sokat síró kisbabáknál kimutatottan rendkívül jó hatásfokkal bír.

Új utak nyílnak meg iskolai, munkahelyi vagy családi nézeteltérések megoldására. A kezelések során kialakult jó közérzet, önbizalom és könnyedség érzése sokáig érezhető. A vendég életkedve visszatér és megerősödik. Újra felfedezi az ősi bizalom, a szeretet és megértés érzését.